Het buffervat voor opslag van warmte

Het buffervat van de BHZ is leverbaar in drie formaten: 750, 1000  en 1500 liter.
Erg belangrijk is de zeer efficiënte thermische gelaagdheid die in het buffervat in stand wordt gehouden door de unieke constructie van het vat in combinatie met de intelligente regeltechniek.
Zoals op de afbeelding hieronder valt te zien, lopen de buizen van de aansluitingen op de hydrauliekbox in het vat naar verschillende niveaus. Het regelsysteem zorgt ervoor dat hoge temperatuurstromen boven in en uit het vat gaan en de lage temperatuurstromen onderin.
Warmte voor radiatoren (bijv. 60°C) wordt uit het midden van vat gehaald en warmte voor vloerverwarming (bijv. 25°C) onder uit het vat. Andersom wordt in de winter de warmte uit de kachel (bijvoorbeeld 75°C) boven in het vat opgeslagen. Levert de zonnecollector in lente of herfst bijvoorbeeld 40°C dan kan deze warmte toch benut worden door het dan in het midden of onderin het vat op te slaan.
Op deze manier wordt de natuurlijke thermische gelaagdheid in het vat niet verstoord en kunnen alle warmtestromen optimaal benut worden. Het bovenste en dus warmste gedeelte is altijd bedrijfsklaar voor de productie van warm tapwater voor keuken en badkamer. Eventueel kan
dit automatisch met behulp van een pelletmodule aan de speksteenkachel of met hulp van een gasgestookte cv-ketel.

Een goede isolatie is uiteraard van grote belang Daarom is het buffervat voorzien van een dikke isolatiemantel. Ook de hydrauliekbox is goed geïsoleerd.

Service van Speksteenkachels.nl

Bij u thuis geleverd en vakkundig gemonteerd!
Neem contact op voor de mogelijkheden.

06 - 29 03 52 26
Speksteenkachels.nl auto