Tegelkachel

Verschillen tussen tegelkachels en speksteenkachels

In ons land zij speksteenkachels dankzij hun sublieme warmte-eigenschappen veruit het populairst. Die populariteit groeit bovendien met sprongen. Voor mensen die toch liever een kachel met meer kleur of een andere vorm willen, kan een tegelkachel een heel goede keus zijn. Goede tegelkachels zijn gemaakt van chamotte, een vuurvast keramisch materiaal. Omdat chamotte minder warmte kan opnemen en vasthouden dan speksteen, is het meestel noodzakelijk om tegelkachels groter uit te voeren dan speksteenkachels in een vergelijkbare situatie.

Tegelkachels kennen al een eeuwenlange traditie. Vooral in Duitsland, Oostenrijk, Oost-Europa en Scandinavië zijn dit soort kachels zeer geliefd. De buitenkant van tegelkachels is vaak geglazuurd en daardoor is de tegelkachel leverbaar in oneindig veel kleuren. Naast industrieel vervaardigde tegels zijn  er ook  tegels die met de hand gemaakt worden. Tegelkachels kunnen ook gepleisterd worden met speciale mortels of met leem. De mogelijkheden qua vormgeving zijn
onbeperkt.

Eigenschappen tegelkachels

De verbrandingstechniek van tegelkachels doet niet onder voor die van speksteenkachels.
Ook geven ze dezelfde heerlijke stralingswarmte. Op het gebied van milieu en gezondheid zijn de tegelkachels vergelijkbaar met speksteenkachels.

Soorten en modellen

Ook op het gebied van tegelkachels hebben we al ruim 25 jaar ervaring. Naast verschillende standaardmodellen leveren we ook tegelkachels op maat. De keuzemogelijkheden op het gebied van vorm en kleur zijn eindeloos. Ook bij maatwerk tegelkachels kunt u kiezen voor koppeling aan de centrale verwarming, combinatie met zonnecollectoren in d.m.v. de warmtecentrale en natuurlijk de EOS besturingstechniek.
Om een indruk te krijgen van de verschillende soorten tegelkachels kunt u klikken in het menu links op uw scherm

Service van Speksteenkachels.nl

Bij u thuis geleverd en vakkundig gemonteerd!
Neem contact op voor de mogelijkheden.

06 - 29 03 52 26
Speksteenkachels.nl auto