Nordpeis Salzburg top-tegelkachel voor een bodemprijs

Vuurvast beton is een prima materiaal om voordelige warmte accumulerende kachels mee te maken. Helaas rekenen leveranciers hiervoor vaak bedragen die hoger liggen dan bij speksteenkachels. Deze kachel van Powerstone vuurvast beton (ook wel chamottebeton genoemd)  is hierop een uitzondering. Voor slechts € 3475,– bent u al eigenaar van een prachtige tegelkachel.

Omschrijving Powerstone tegelkachel

Deze  kachel is opgebouwd uit een kern van vuurvast beton of chamotte beton. Hieruit is het hele binnenwerk opgebouwd. Hierin kan flink wat warmte worden opgeslagen. In de vuurkamer zelf is een andere vuurvaste steen toegepast. Deze zorgt voor een betere verbranding door zijn enigszins isolerende eigenschappen. Indien nodig kan de bekleding van de vuurkamer eenvoudig zonder gereedschap via de deur worden vervangen. De buitenmantel is opgebouwd van een mooie glad afgewerkte vuurvast beton en bestaat uit een aantal kant en klare ringen die eenvoudig op elkaar gestapeld kunnen worden. De buitenmantel staat helemaal vrij rondom de binnenkachel waardoor een gelijkmatige warmteoverdracht plaatsvindt en de kachel niet te heet wordt aan de oppervlakte. De kachel is ontworpen als een Fin-Oven met tegenstroomkanalen, net als bij speksteenkachels en ander stenen kachels uit Finland. De Powerstone tegelkachels zijn leverbaar in twee maten. Beide worden ze geleverd met een geïntegreerde bypassklep die geopend kan worden voor een snelle opwarming bij een koude start van de kachel en een schoorsteenklep die er voor zorgt dat na het stoken de warmte in de kachel blijft en in de woning komt i.p.v. via de schoorsteen verdwijnt.

Zelfbouwpakket: iedereen kan het!

Heeft u ervaring met het in elkaar zetten van Ikea producten en/of heeft u veel met Lego gespeeld? Dan kunt u ook deze kachel in elkaar zetten. Met twee personen is de Salzburg in een halve dag te monteren. Het is heel leuk werk, geeft veel voldoening en u spaart ook nog eens de montagekosten uit. De kachel wordt geleverd met een uitgebreide montagehandleiding, voorzien van tekst en tekeningen. Daarbij leveren we u ook nog een fotoverslag van de montage van een dergelijke kachel. Haalt u de kachel bij ons af, dan spreken we de montage ook nog stap voor stap met u door. En uiteraard is telefonische ondersteuning ook bij de prijs inbegrepen.
Montage van deze kachels kan natuurlijk ook door ons worden verzorgd.
Voor het afhalen van de kachel heeft u een bestelbus of een tandemas aanhangwagen nodig.
Transporteren van de kachel door een transportbedrijf is ook mogelijk.

Hieronder enkele montagefoto’s uit de uitgebreide serie die bij de kachel geleverd wordt.

Afwerkingsmogelijkheden

De Salzburg wordt standaard geleverd in de moderne betonlook, inclusief de kleine onregelmatigheden die daarin altijd voorkomen. Het is echter ook mogelijk de kachel te schilderen in iedere gewenste kleur of af te werken met tegels of natuursteen naar keuze. Stuken behoort ook tot de mogelijkheden. Dit geeft u de gelegenheid om de kachel na verloop van tijd weer eens van een andere kleur of ander oppervlakte te voorzien.

Specificaties

GEWICHT             :                 610 kg                                      717 kg
VERMOGEN         :                  6 kW                                         7 kW
HOUTLENGTE    :                  35 cm                                        35 cm
DIAMETER PIJP :                  15 cm                                        15 cm
PRIJS                     :                   € 3475,–                                   € 4275,–

 

Service van Speksteenkachels.nl

Bij u thuis geleverd en vakkundig gemonteerd!
Neem contact op voor de mogelijkheden.

06 - 29 03 52 26
Speksteenkachels.nl auto